torstai 21. maaliskuuta 2013

Syötävän söpöt linnunpesät

Jenkkilläisissä ruokablogeissa näkee ihanan suloisia linnunpesäkeksejä varsinkin näin keväällä ja pääsiäisen aikaan.
Simple nests -blogin pesäset

Niiden resepti on yksinkertainen, mutta ongelma on se, että pääraaka-ainetta ei saa Suomesta. Pesä tehdään yleensä "Chow mein" -nuudeleista, jotka ovat käsittääkseni jonkinlaisia valmiita rapeahkoja nuudeleita, joita ei tarvitse edes keittää tai lämmittää. Mitkään Suomessa myytävät nuudelit eivät ole ihan samanlaisia, enkä ole oikein keksinyt muutakaan nauhamaista tai tikkumaista raaka-ainetta, jota voisi käyttää.

Pakkohan sitä on jotain kokeilla kuitenkin. Päätin käyttää tavallisia pikanuudeleita, jotka pehmitin kiehuvassa vedessä nopeasti, jolloin ne eivät mene ihan löllöiksi. Monissa ohjeissa "liima-aine" oli sulatettuja kinuskirakeita, joten halusin jotain samantapaista. Irtokarkkitiskistä silmiin sattui isoja vaniljafudge-kuutioita, joten päätin kokeilla miten niiden sulatus onnistuu. Nyt juuri on kaupoissa hyvät valikoimat munanmuotoisia karkkeja, ja niistä pitkän vertailun jälkeen selkeästi kauneimpia olivat Leafin suklaarakeet.

Tässä vaiheessa olin sen verran optimistinen, että ajattelin tästä kokeilusta tulevan ehkä joko jotain hauskan näköistä tai hyvän makuista, tuskin molempia. Ei kun kokeilemaan!

Mursin pienen Mama-nuudelin neljään osaan ja kaadoin päälle kiehuvaa vettä (ilman mausteita tietysti). Annoin pehmetä pari minuuttia kunnes nuudelit olivat irtonaisia ja valutin veden pois. Laitoin noin sata grammaa fudgeja ja ruokalusikallisen voita mikroon 600W teholla pariksikymmeneksi sekunniksi kerrallaan välillä sekoittaen. Ne sulivat helposti niin paksuksi mönjäksi, että lorautin vielä tilkan maitoa sitä ohentamaan.

Yhdistin fudgen nuudeleihin ja nostelin niitä haarukalla muffinssivuokiin. Yhdestä nuudelipaketista tein neljä leivoksen kokoista pesää ja asettelin jokaisen keskelle kuoppaan kolme suklaamunaa. Laitoin jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Hauskannäköisiä niistä tuli, mutta fudge jäi hieman juoksevaksi vuokien pohjalle ja oli todella tahmeaa. Voisin tehdä näitä toistekin, mutta käyttäisin valkoista suklaata, jonka värjäisin vaikka kaakaolla vaaleanruskeaksi. Samoin muotoilisin pesistä leveämpiä ja puolet pienempiä, nyt tuli liian korkeita ollakseen söpön pesän näköisiä.

Niin, entäpä se maku sitten. Oli hassua syödä makeita nuudeleita, ja fudge oli lähinnä ällöttävän imelää. Kyllä ne tuli syötyä hetkessä, mutta enemmän tuo juju on kyllä hassussa ulkonäössä. Ehkäpä kokeilen suklaisia pesiä vielä ennen pääsiäistä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti