perjantai 22. maaliskuuta 2013

Kevätjuttuja

Ulkona ei ole ollut mainittavasti kevään merkkejä vielä näkyvissä, mutta sitäkin enemmän on ollut kevätjuttuja mielessä. Ohraruoho laitettiin kasvamaan, pöydälle limetinvihreä kevätliina ja pääsiäiskukko. Olen säästänyt kananmunien kuoria, jotta niitä voidaan maalata ja värjätä huomenna.

Maalattavia tyhjiä kuoria saa näin: paina nuppineulalla munan terävään päähän reikä. Paina tylppään päähän muutama reikä vierekkäin ja murra neulankärjellä noin nupinkokoinen reikä. Puhalla pienestä reiästä, niin muna valuu isommasta ulos. Munan voi käyttää mihin tahansa, mihin ei tarvitse erotella keltuaisia.
Parvekepuutarhankin perustaminen on hyvällä mallilla, lähinnä joutuu hillitsemään itseään ja muistuttamaan, että nyt on kuitenkin vasta maaliskuu... Kasvamassa on tällä hetkellä tomaatin, kirsikkatomaatin, chilin, paprikan ja muutamien yrttien taimia. Kaikki on lähtenyt aika kivasti kasvamaan, mutta oregano ja persilja näyttävät aika kärsiviltä... voin silti olla ylpeä, sillä ensimmäisistä kylvöistä on jo useampi viikko eikä mikään ole vielä kuollut! Hyvä minä!
Viljelylaatikoiden suunnitelmat ovat valmiina ja materiaalit hankittu, pian on aika niitäkin nikkaroida. Kauhea kiire ei kyllä ole, kun parvekkeella on vielä lunta... Ilmojen lämpenemistä odotellessa yritän pitää nuo taimet hengissä ikkunalla. Alkaa vaan tila loppua, kun olen jo siirtänyt osan pikkutaimista omiin maito- ja jogurttipurkkeihinsa, ja pitäisi vielä kylvää lisää yrttejä. Hamstrasin siemeniä nimittäin aikamoisen läjän: normaalien basilikoiden ynnä muiden lisäksi mm. sitruunamelissaa, minttua, laventelia, salviaa... Suurin osa täytynee kylvää huhtikuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti