keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kollaasi lapsen taideteoksista

Kaksivuotias poikani rakastaa piirtää, maalata, askarrella ja värittää. Taideteoksia siis kertyy jatkuvasti lisää, eikä kaikkia voi eikä kannatakaan säästää. Pohdiskelin, että olisi mukava myös laittaa niitä esille. Minulla sattuikin olemaan suuri kehys (60x80cm), joten päätin tehdä siihen kollaasin, pojan kanssa tietysti.

Ajatuksena oli, että hienot tekeleet pääsevät seinälle ja yksi kollaasi on helpompi säilyttää kuin kasa pieniä piirustuksia. Jos kollaasin tekee vaikka kerran vuodessa, voi valita parhaat piirustukset ja yhdistää samalla tähän muistoon esimerkiksi lasten kädenjäljet. Lehdistä leikatut kuvatkin ovat hauskoja katseltavia vuosien päästä, kun leikkaa esimerkiksi ruokapakkausten, vaatteiden ja kännyköiden kuvia.Kollaasiin tarvitaan esimerkiksi:

piirustuksia, maalauksia ja muita taideteoksia; parhaita ovat värikkäät peite- ja sormivärimaalaukset
(maalarin)teippiä ja liimaa
lehtiä ja mainoksia
muistoja kuten pääsylippuja
tusseja, maaleja, tarroja, kimalletta...

Sommittele sopivankokoiset piirustukset ja maalaukset haluamasi kokoiseksi kokonaisuudeksi ja kiinnitä ne takaa maalarinteipillä. Liimaa tarvittaessa etupuolelta repsottavat reunat. Leikatkaa yhdessä lehdistä ja mainoksista lasta kiinnostavia ja hauskoja kuvia, ja liimatkaa niitä kollaasiin. Tyhjiin kohtiin voi piirtää, tehdä vaikka kädenjäljen tai liimata joitain hauskoja muistoja kuten pääsylippuja tai vaikka valokuviakin. Täytä koko kollaasi mahdollisimman värikkäästi ja muista merkitä tekopäivämäärä joko itse työhön tai työn taakse. Kehystä ja ripusta lastenhuoneeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti