Lopputulos oli maultaan oikein hyvä, mutta taikina oli kyllä vähän harmillisen murumaista lapsen leivottavaksi. Poika keskittyikin lähinnä taikinan maisteluun ja jauhojen levittämiseen. Hauskaa oli, ja kuorrutimme vielä yhdessä osan pikkuleivistä.
Ohje oli suurinpiirtein tällainen:
Muropikkuleivät
125g pehmeää voita (pehmennä mikrossa 15 sekuntia tai huoneenlämmössä tunti)
0,75dl sokeria
0,25dl siirappia
3dl vehnäjauhoja
0,5tl soodaa
1tl kardemummaa
1tl kanelia
(Kuorrutukseen tomusokeria, vettä ja elintarvikeväriä)
Ainekset sekoitetaan ohjeen mukaisessa järjestyksessä, kuivat aineet yhdistettynä. Maistellaan taikinaa sormin tai lusikalla. Muotoillaan taikina tangoksi, muussataan murusiksi ja muotoillaan vielä tangoksi kelmun sisään ja laitetaan äkkiä jääkaappiin puoleksi tunniksi jähmettymään. Taikinan voi kaulita n. 4mm paksuksi levyksi ja ottaa muotilla keksejä, tai leikata tangosta sopivia kiekkoja. Paistetaan 180 asteessa paksuudesta riippuen 7-10 minuuttia. Koristellaan jäähtyneenä räikeänvärisellä sokerikuorrutuksella ja ripotellaan nomparelleja lattialle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti