maanantai 19. elokuuta 2013

Yksi lanka, kaksi huivia: osa II

Aiemmin jo esittelin tästä ihanaisen pehmeästä villalangasta neulomani ensimmäisen huivin. Se oli näistä kahdesta muhkeampi ja lämpimämpi, mutta kyllä tämä toinenkin lämmittää kaulan tehokkaasti eikä päästä viimoja läpi.

Malli on mukailtu Mimosa-kaulanlämmittimeen ohjeesta. Koska lankani oli paksu, vähensin silmukoiden ja kerrosten määrää, ja jätin pois kohokuvion. Kuten Ravelryssakin huomaa, monet ovat tehneet kiinnitykseen erilaisia ratkaisuja napeista pieniin puikkoihin... itse en oikein osannut päättää, mitä olin tekemässä kun huivi oli jo työn alla, ja sain päähäni tehdä siihen rusetin.

Eli toisessa päässä on neulottu nyöri, toisessa napinläpi ja sen vieressä nyöri. Toinen nyöri pujotetaan lävestä ja sidotaan rusetti. En oikein itsekään tiedä, oliko tämä nyt kauhean hyvä idea, mutta ainakin se toimii sikäli, että huivike on helppo pukea ja se pysyy nätisti paikallaan. Mielessäni oli jotenkin muhkeampi rusetti, mutta tästä nyt tuli tällainen.


Voin suositella Mimosan ohjetta, se oli nopea tehdä ja lopputulos mielestäni vaivaan nähden kivannäköinen ja persoonallinen. Ohje on hiukan ylimalkainen, joten ihan aloittelevalle neulojalle se voi olla vaikea seurata.

Minua muuten häiritsee nyt vähän, kun kaikissa näissä kuvissa tuo lanka näyttää keltaisenkirjavalta, vaikka oikeasti se on sinivihreä. Sellainen ihana, josta tulee mieleen sammal, meri ja havumetsä... Värien vääristyminen johtunee siitä, että usein teen käsitöitä ja kuvaan valmiita töitä myöhään yöllä, kun lapset nukkuvat.

Nyt kun palailen taas töihin, jää se aika aina vaan vähemmälle... Saa nähdä, kerkeänkö paljoa bloggailla. Nytkin on monta käsityötä ja leipomusta, joista olisin voinut kirjoittaa ohjeitakin, mutta en vaan ehdi. Olen ajatellut, että mieluummin teen niitä kivoja juttuja kuin kirjoitan niistä. Yritän kuitenkin jakaa parhaimmat jutut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti