torstai 22. elokuuta 2013

Krokotiilivirkattu patakinnas


Jo kauan sitten halusin opetella krokotiilivirkkausta, mutta ihan perus kolmiohuivi ei napannut ollenkaan. Olen siis sivusilmällä katsastanut kaikenlaisia ohjeita, että pääsisi kokeilemaan. Törmäsin patakintaan ohjeeseen, joten ei kun aloittamaan!

Koska en melkein ikinä noudata ohjeita justiinsa, piti sitä tietysti vähän muokata. Tuo "kinnas" oli vain neliönmallinen ilman peukaloa, joten halusin siihen peukalo-osan ja pyöristetyt kulmat. Ja koska krokotiilivirkkaus on tunnetusti helppoa kuin heinänteko, ei kun aloittamaan työ summamutikassa englanninkielisen ohjeen ja omien muunnosten kanssa!

No eihän siitä mitään tullut, purin monta kertaa enkä meinannut tajuta, mihin suuntaan edes pitäisi edetä. Googletin sitten tämän suomenkielisen kroko-ohjeen kaavion kera, jonka avulla vihdoin tajusin krokotiilivirkkauksen perusidean ja pääsin jatkamaan. Sovittelin kinnasta käteen ja sopivassa kohdassa jaoin työn keskeltä kahtia, niin sain peukkuosan. Kerroksessa on kahdeksan suomua, ja lopussa kavensin kuuteen ja sitten neljään suomuun, niin sain pyöreät päät.
 Kinnas tuntui hyvinkin paksulta, mutta suomujen väliin jäävät reiät arveluttivat hiukkasen. Päätin tehdä vuorin, ja sain siihen tarkoitukseen äitini jemmasta pätkän vanhoja verhoja. En ole ikinä tehnyt vuoria - itse asiassa olen jättänyt tekemättä jonkun ihanan virkatun laukun, koska ajattelin vuorin olevan vaikea - mutta sehän olikin helppoa.

Mittailin sisältä työn osien korkeudet ja leveyden ja piirsin vapaalla kädellä paperille kaavat. Koska verhossa oli valmiiksi leveä siististi käännetty reuna, päätin että se saa tulla näkyville kintaan varreksi, suojaamaan käsivartta kuumilta höyryiltä.
Surautin vuorin ompelukoneella kasaan ja ompelin käsin paikoilleen, ja kinnas oli valmis! Se on hurjan paksu, painaakin reilut 200 grammaa, joten luulisi olevan hyvä suoja käsille. Iso homma oli, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. Ja mikä mukavinta, opin paljon uutta!


Tuossa krokokinnas on Tyynen patalapun kanssa. Ne on tehty samoilla langoilla, Tyyne on raidallinen ja krokokintaassa on kaksinkertainen lanka.

Olin aikonut kirjoittaa tämän patakintaan ohjeen, mutta se olikin näin ensikertalaiselle sen verran haastava, että pitäisi vähintäänkin tehdä toinen ihan ajatuksen kanssa ja kirjoittaa ohje työn edetessä. Hihkaiskaa joku, jos ohje kiinnostaa, niin voin intoutua tekemään joululahjakintaita ja samalla kirjoittaa ohjeen.

1 kommentti:

  1. Kyllä sitä aina sitten tuntee voittaneensa itsensä, kun siirtyy vähän mukavuusalueensa ulkopuolelle. Hieno lopputulos <3

    VastaaPoista