sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Perinnepannulappu

Olemme lähdössä sukuloimaan kauas mummolaan, ja ajattelin, että jotain pientä voisi tehdä tuliaisiksi. Olin jossain törmännyt perinnepannulappuun, joka oli todella kauniin näköinen ja ohje kuulemma helppo. Se on nimeltään Eeron pannulappu, ja ohje siihen löytyy täältä.

En tiedä, olenko erityisen pöljä, mutta alkuun en meinannut saada selkoa tuosta ohjeesta. Sehän on harvinaisen helppo, mutta ohje on kirjoitettu vähän ylimalkaisesti. Ehkä hämmennyksen syy oli se, että ohjeen yhteydessä ei ollut ollenkaan kuvia. Tästä kuvasta näkee selvästi, että virkattu lappu on ihan vain ruudukko, jossa täydet ruudut ovat kaksi pylvästä ja reikäruudut pylväs ja ketjusilmukka. Lopuksi vain ommellaan tai kirjaillaan tuo kukkakuvio ruudukkoon.

Kaksi lappua virkataan lopuksi yhteen, niin lopputulos on mukavan paksu. Kiva kontrasti tulee, kun tekee väreistä peilikuvat. Hyvä idea olisi myös tehdä laput eri väreistä ja käyttää kolmatta sävyä kirjailuihin ja reunan virkkaukseen.
Tähän omaan versiooni käytin tummanharmaata ja kermanvalkoista luomupuuvillalankaa. Kukat tein kaksinkertaisella langalla, ja koska keskikohta tuntui minusta liian ohuelta, kirjailin siihenkin vähän kuin korinpohjakuviota, siis ihan vaan vuorotellen pylväiden yli ja ali.

Tässä ensimmäisessä lapussa oli vähän hienosäätöä siinä, että sai nuo kukat näyttämään siistiltä, mutta nyt kun tämän sai valmiiksi, tekee heti mieli tehdä lisää. Virkattava osa on niin helppo, että sitä voi tehdä vaikka liikkuvassa autossa tai lasten kiljuessa vieressä.

1 kommentti:

  1. Oon tommosia lappusia ihaillut tässä jo aiemmin ja vielä vaan oon sitä mieltä että tosi hienoja! Vietitkö pitkänkin reissun mummolassa? Ei yhtään hassumpi tuliainen varmastikaan! :-)

    VastaaPoista