keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Järjettömän mahtavaa jäätelöä

Söin jotain niin taivaallista, että siitä on pakko kertoa muillekin. Jäätelöä, joka vei syydämeni ja kieleni. Heti ensimmäinen lusikallinen toi hymyn huulille ja räjäytti makuelämyksen takaraivoon asti. Uskomatonta mutta niin totta.

Ei tämä olekaan mitä tahansa jäätelöä, vaan Kolmen Kaverin käsityönä rakkaudella valmistamaa gourmetjäätelöä. Se valmistetaan Helsingissä, itse asiassa hyvin lähellä kotiani, ja on saapunut kauppoihin ihan äskettäin. Alkuun sitä saa muutamista K-kaupoista, suosittelen todellakin hakemaan vaikka kauempaakin. 

Viime viikolla maistoin jo uuden rakkauteni sisarmakua, valkosuklaa-vadelmaa. Sekin oli upeaa, ihana yhdistelmä täyteläistä valkosuklaata ja hapokkaan raikasta vadelmaa. Ahmaisimme kolmistaan koko purkin hetkessä.
 Kerkesin juuri ja juuri ottaa kuvan, ennen kuin jäätelö oli hävinnyt.
Jo tuolloin, kun mieheni oli ostanut tätä makua, harmittelin, ettei hän ollut valinnut mustikka-kardemummaa. Se kuulosti samantien niin kutsuvalta, että pian oli pakko ihan varta vasten lähteä tätä herkkua hakemaan. Enkä joutunut pettymään.
Tämä on ihan oikeasti parasta jäätelöä, jota olen eläissäni maistanut. Olen muuten maistanut aika paljon jäätelöitä, samoin mieheni on melkoinen suurkuluttaja. En edes osaa kuvailla, mikä tässä nimenomaisessa makuelämyksessä oli niin ainutkertaista, mutta olen myyty.

Tämä jäätelö maistuu yhtä paljon aidoille, tuoreille mustikoille kuin iloisen marjaretken iltana tehty sopivan sokerinen mustikkamaito. Kardemumma, joka yleensäkin on maidon paras kaveri, imartelee myös mustikan makua juuri sopivan terävänä muttei kuitenkaan hallitsevana. Kardemummaiset vaaleat kohdat ovat upean kermaisia, ja siellä täällä niitä syleilevät tummanpuhuvat mustikkapyörteet, jotka huumaavat aromillaan ja värjäävät kielen violetiksi.
Muuten en välttämättä kehtaisi kehua ja suositella näin vahvasti jotain tuotetta, mutta en näe yhtään syytä miksi en tätä suosittelisi. Hyvän maun lisäksi se on lähellä tuotettua, muutaman yrittäjäkaveruksen käsin kotimaisista raaka-aineista tekemää laatuherkkua. Juuri sellaista, jota ostaa mielellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti