sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Marinoidut tapas-kasvikset

Lyhyestä virsi kaunis: tässäpä herkullinen, helppo ja melko nopeakin resepti marinoiduituihin tapas-kasviksiin. Sitä voi muokata tarpeen mukaan ja tarjoilla joko sellaisenaan, muiden tapasten kanssa tai vaikka noutopöydässä.

Marinoidut tapas-kasvikset

Käytä esimerkiksi:
Kivettömiä kalamataoliiveja
Aurinkokuivattua tomaattia
Kirsikkatomaatteja
Artisokansydämiä
Marinoituja valkosipulinkynsiä
Tuoreita (pieniä) herkkusieniä (tai tölkkisieniä)
(Kesäkurpitsaa, punasipulia ym mitä mieleen tulee tai sattuu löytymään)
(Tuoreita) yrttejä
Ekstraneitsyt oliiviöljyä
Balsamicoetikkaa
Sitruunamehua
Chiliä tai muita mausteita oman maun mukaan

Valitse niitä kasviksia joista pidät. Voit käyttää esimerkiksi yrttimarinoituja artisokkia, chilimarinoituja valkosipulinkynsiä ja aurinkoivattuja tomaatteja basilikaöljyssä, joista voi lorauttaa valmiita mausteöljyjä marinadiin.

Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja aurinkokuivatut suikaleiksi. Paloittele myös artisokat, herkkusienet ja muut isommat kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Lisää ensimmäisenä sitruunamehua, jotta vaaleat kasvikset eivät tummu. Sekoita varovasti ja lisää öljyä, balsamicoa ja yrttejä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria, sitruunaa jne.

Määrät eivät ole tarkkoja, mutta sopiva suhde on suunnilleen desi öljyä, vajaa puoli desiä balsamicoa ja 1-2 ruokalusikallista sitruunamehua. Marinadin ei tarvitse peittää kasviksia.

Anna kasvisten maustua vähintään muutama tunti, mieluummin seuraavaan päivään. Sekoita vähän jossain välissä. Kasvikset säilyvät hyvin jääkaapissa useamman päivän.

Nautiskele sellaisenaan tai tarjoa lisänä vaikkapa ilmakuivattua kinkkua, choritzomakkaraa, fetaa, mozzarellaa, halloumia, manchegoa... tai laita salaattipedille ja pirskottele marinadia kastikkeeksi. Nam!

1 kommentti:

  1. Pakko myöntää että mitään tällaista en ole päässyt ikinä edes maistamaan :P Saa nähdä josko sitä joskus "uskaltautuisi" tällaista kokeilla... :)

    VastaaPoista